Sjøfartsdirektoratets Magasin | A12 Tronds Marine Service
1208
page-template-default,page,page-id-1208,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE

Totalleverandør av maritime operasjoner

Lektere, kraner, taubåter og lang erfaring gjør Tronds Marine Service AS til en foretrukket partner innen maritime operasjoner. – Vårt arbeidsområde er hele norskekysten, sier administrasjonsleder Kjartan Mehammer.
– Hos oss får kunder tett oppfølging av svært kompetente team, både til oppdrag med kort responstid og mer langsiktige operasjoner, sier han.

For kvalitet står i sentrum for selskapet med hovedbase midt i det maritime clusteret i Norge.Nærmere bestemt på Halsnøy i Kvinnherad kommune i Hordaland. Med en omfattende flåte av lektere, flytekraner og taubåter kan selskapet med 41 kompetente og løsningsorienterte ansatte påta seg de fleste oppdrag innen maritime operasjoner.

– Vi er totalleverandører av maritime operasjoner, det vi si vi kan tilby hele logistikken fra lasting i en havn, til trans- port og lossing i en annen havn. Dette gjør oss til en foretrukket leverandør. Vi ønsker å levere pålitelige løsninger og er spesialister på både komplekse operasjoner med kort horisont og planlagte, langsiktige operasjoner, sier Mehammer.

De siste årene har selskapet levert tjenester til et stort antall prosjekter, både offshore i Nordsjøen og landnært langs kysten, forteller han.

– Blant prosjektene vi har levert til, kan jeg nevne Aasta Hansteen, Bjarkøyforbindelsen, Launes bru i Egersund og Bodø havn, sier Mehammer.

– Våre oppgaver dreier seg om å levere pålitelige løsninger ved å foreta sikre og effektive operasjoner knyttet til for eksempel frakt og installering av bruelementer, levering av lektere til forskjellige formål – og selvsagt rådgivning, sier han.

– Vi har kraner med opptil 400 tonn løftekapasitet, slepebåter og lektere i alle størrelser opp til 15 000 tonn lasteevne, sier han.

Selskapet tar også på seg internasjonale oppgaver, og er for tiden involvert i arbeidet med Nador Havn i Marokko. Her leies det ut en nedsenkbar lekter for installering av senkekasser av betong, og oppdraget er av store dimensjoner.

– Over 250 løftekasser med vekt på opptil 9000 tonn skal på plass. Det er absolutt innenfor våre kapasiteter, forteller Mehammer.

Sikkerhet står helt sentralt i selskapets filosofi og virksomhet, og kommer til uttrykk i strategien, som er krystallklar.

– Vår evne til kontinuerlig forbedring er grunnlaget for å sikre at arbeidet vi utfører preges av kvalitet. Vi er sertifisert etter ISO 9001:2015 standarden og helse, miljø og sikkerhet er et sentralt felt for oss, og en viktig del av kvalitetsbegrepet, slår Mehammer fast.

Lurer du på hvor navnet Trond kommer fra? Svaret finner vi i historien. Kristoffer Trondsen Rustung til Seim (f.ca. 1490) hadde sitt opphav i Kvinnherad og hadde en mangslungen maritim karriere som til slutt førte til at han ble riksadmiral og øverstkommanderende for den dansk-norske flåten. Han var Norges første admiral.

– Vi har valgt å oppkalle bedriften etter en lokal helt som i sin tid hadde en sentral plass i det norske maritime miljøet. Det forplikter, og vi gjør vårt ytterste for å leve opp til navnet, sier Mehammer.