Sjøfartsdirektoratets Magasin | 01. Kjære leser
1172
page-template-default,page,page-id-1172,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
DAG INGE AARHUS, Kommunikasjonsdirektør i Sjøfartsdirektoratet

Dag Inge Aarhus:

Kjære leser

Når du leser dette bilaget fra Sjøfartsdirektoratet, skulle vi akkurat vært i mål med å synliggjøre Norsk flagg på den maritime messen Nor-Shipping i Oslo. Men som mange andre arrangementer er også dette arrangementet blitt flyttet grunnet Covid 19-pandemien. Vi ønsker likevel å synliggjøre flere viktige temaer gjennom dette bilaget.

 

Ikke unaturlig vil også deler av innholdet i denne utgivelsen være preget av pandemien. Sjøfolkene har blitt synliggjort som en svært viktig brikke når det gjelder å holde forsyningslinjene i gang. Derfor vil hovedoppslaget i denne utgaven gi et innblikk i hvordan pandemien har preget de som arbeider om bord på skip.

 

Samtidig har mye av jobben i det daglige gått sin gang i form av blant annet tilsyn, regelverksarbeid, sertifikatutstedelse, tilskuddsordninger og administrative oppgaver. Globalt er den maritime næringen fortsatt i startgropen på utvikling av ny grønn teknologi. Her til lands har vi kommet godt i gang. At Norge ligger langt fremme i denne utviklingen skyldes blant annet det gode samarbeidet vi har mellom det offentlige og private når det gjelder å legge til rette for ny teknologi.

 

Jeg er stolt av å jobbe i Sjøfartsdirektoratet. Det legges ned en stor innsats i å finne gode ordninger for den maritime næringen. Selv om vi feiler i enkelte saker, er engasjementet stort i hele organisasjonen for å bidra så godt vi kan både for å sikre at skip seiler og at det grønne skiftet er mulig innen skipsfarten. Ikke uten grunn at vi har satt som mål å være den foretrukne maritime administrasjonen når rederiene kan velge flagg.

 

God lesning

 

Dag Inge Aarhus

Kommunikasjonsdirektøri Sjøfartsdirektoratet

Ikke uten grunn at vi har satt som mål å være den foretrukne maritime administrasjonen når rederiene kan velge flagg.